Zoeken
Sluit dit zoekvak.

DTS TIMBER PLUS
HÉT CIRCULAIRE BIOBASED
HYBRIDE DORPELSYSTEEM 

geschikt

…IN ÉÉN DORPELSYSTEEM

De onderzijde van DTS TIMBER PLUS is gemaakt van COMPODEEN. Een zeer stabiel biobased composiet, volledig geupcycled uit secundaire grondstoffen. 70% houtvezels afkomstig uit A-hout en PEFC gecertificeerde reststromen gebonden met 30% rPP uit huishoudelijk PMD restafval. De ultieme vorm van upcycling: twee laagwaardige afvalstromen omgevormd tot een eindproduct met duurzaamheidsklasse 1 (NEN-EN 350).

CO2 OPSLAG

De gecomprimeerde houtvezels in het basisprofiel zorgen voor permanente* CO2 opslag. Dit maakt DTS TIMBER PLUS geschikt voor Paris Proof bouwen (bouwen binnen CO2-budget).
De hoeveelheid opgeslagen CO2 bedraagt -2,668 kg/m1
* Het IPCC stelt dat er sprake is van permanente CO2 opslag indien een materiaal langer dan 100 jaar CO2 opslaat.

VASTE DAGMAAT

Het stabiele Compodeen basisprofiel i.c.m. de sleufgaten in het Hollodeen dorpelprofiel garandeert onder alle omstandigheden een vaste dagmaat.

TIJDSWINST EN KOSTENBESPARING

DTS TIMBER PLUS dorpels kunnen direct na binnenkomst worden verwerkt. De EPDM dichtingen zorgen voor een waterdichte stijl-neut aansluiting en zijn passend op maat. Dankzij het vormstabiele basisprofiel zijn op de bouwplaats minder ankerpunten nodig. Een verankering van 700 mm h.o.h. volstaat.

MPG / LCA / MKI / NMD

Voor de Milieuprestatie Gebouw (MPG) berekening is door NIBE middels een levenscyclusanalyse (LCA) de milieukostenindicatie (MKI) vastgesteld. Deze wordt in 2024 opgenomen in de Nationale Milieudatabase (NMD).
Berekend met Rethink software van NIBE.

Uf-WAARDE

Volgens: EN ISO 10077-2:2012 – external T = 0ºC / internal T = 20ºC
Uf 1,777 W/m²K
Uf 1,860 W/m²K

TOEPASBAARHEID

DTS TIMBER PLUS dorpels zijn toepasbaar voor alle gangbare kozijn- en sponningmaten.
51 / 52 / 57
114
114

Voor overige modellen en sponningsmaten is er het DTS TIMBER dorpelsysteem

LOSMAAKBAAR EN CIRCULAIR

Alle delen zijn losmaakbaar en circulair en kunnen na toepassing worden aangeboden aan Innodeen. Vervolgens worden de onderdelen hergebruikt of gerecycled en dienen voor dezelfde toepassing zonder kwaliteitsverlies.

SAMPLE AANVRAAG

DTS TIMBER PLUS is een geoctrooieerd dorpelsysteem 
innodeen-partner-duurzaam-gebouwd